Logo

Bornholmsk sommerbuk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en rigtig spændende ret: grillet dyrekølle serveret med bornholmske kartofler. Perfekt ret til en lun sommerdag med familie eller venner på terrassen med et godt glas vin.


En dyrekølle
bornholmsk rapsolie
salt, peber
nye bornholmske kartofler
løg, gulerødder, diverse krydderurter fra haven

*

 
Køllen pensles med olie og drysses med salt og peber.
Placeres direkte på risten eller i en stegholder på risten direkte over
bradepanden med den klargjorte bouillon.
Låget lægges over, og der åbnes for lufttilførslen.
Steger 1 ½-2 timer, afhængigt af, hvor gennemstegt, man ønsker den.
Jo længere den steger, jo mere tør bliver den.
Køllen kan hvile, mens I laver saucen.
Pak den ind i alufolie og en Bornholms Tidende.
Så er den fin og klar, når I er færdige med saucen.
Til sommerbukken skal I selvfølgelig have nyopgravede kartofler, helst fra egen have.


Tips: Det giver et fint pift til kartoflerne, at koge dem med en stilk
løvstikke og selvfølgelig salt. Løvstikken er med til at fremhæve den
særlige fornemmelse af ny kartoffel her tidligt på sæsonen.
Tips: Er I bange for at kartoflerne koger over inde i køkkenet, mens I
passer grillen uden så kom en lille sjat olie i gryden, så koger de ikke over.
Tilbehør til køllen kan være fx. grøn salat, waldorff salat, gelé osv. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.066 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her