250 g hakket svinekød
½ tsk salt
1½ spsk soja sauce
¼ tsk peber
2 knsp Tabasco
¼ tsk stødt koriander
¼ tsk stødt spidskommen
½ æg
1½ spsk hvedemel
½ løg
½ dl sesamfrø
½ spsk olie
Tabouleh salat
1 dl bulgur
300 g tomater
½ rød peberfrugt
½ bundt persille
½ dl frisk mynte
2 forårsløg
½ spsk olivenolie
1½ spsk citronsaft
Tilberedningstid: ca. 40 min.
1. Rør kødet med salt.
Tilsæt soja, peber, Tabasco, koriander, spidskommen æg, mel og finthakket løg. Rør farsen godt.
2, Kog bulguren 10-12 min. i 2 dl vand tilsat ½ tsk salt.
Hæld bulguren i en si og afkøl den.
Skær tomater og peberfrugt i små tern, og bland dem i bulguren.
Tilsæt hakket persille, finthakket mynte, fintsnittet forårsløg, olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
3. Form farsen til valnøddestore boller med hænderne.
Tryk sesamfrøene godt fast.
Steg frikadellerne i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte, 8-10 minutter i alt.
Vend dem jævnligt, så faconen bevares.
--