1 kg okseinderlår
½ dl hvedemel
150 g bacon
20 g smør
2 løg
2 porrer
2-3 gulerødder
½ dl cognac
½ flaske Bourgogne
3-4 dl bouillon
krydderbuket af persille, timian og et laurbærblad
½ kg champignon
½ kg skalotteløg
50 g smør
*
Skær kødet i 3 cm store terninger og skær baconen i små stykker.
Porrer og gulerødder skæres i skiver, og løgene deles i kvarte.
Vend kødet i hvedemel tilsat salt og peber.
Rist baconstykkerne i smør i en gryde og svits derefter kødet, en lille portion ad gangen, så kødet bliver ensartet brynet.
Kom grønsager og løg i.
Tilsæt cognac og rødvin, og lad det koge kraftigt få minutter.
Hæld bouillonen ved sammen med krydderurtebuketten, dæmp for varmen og lad retten snurre under låg til kødet er godt mørt.
Svits imens champignoner og skalotteløg hver for sig i en gryde.
Kom løgene i retten de sidste 5 min. af kogetiden.
Saucen kan evt. jævnes let med Maizenamel.
Anret i et dybt fad og fordel champignonerne over.