Magert hakket oksekød rørt sammen med fransk blåskimmelost og kapers serveret med en smuk og nærende salat af rødbeder og æbler og dertil ovnbagte timiankartofler.
Bøffer:
250 g hakket oksekød ca. 5%
30 g bresse bleu
1 spsk kapers
½ tsk salt
friskmalet peber efter smag
1 pasteuriseret æg
1 tsk rapsolie
Rødbedesalat:
1-3 rødbeder (ca. 400 g)
2 æbler
Dressing:
1 tsk hvid balsamico eddike
½-1 spsk rapsolie
salt og peber efter smag
Kartofler:
500 g små vaskede kartofler
1 tsk rapsolie
salt og peber efter smag
1 tsk tørret timian
*
Forvarm ovnen til 225°C.
1. Begynd med kartoflerne, halvér dem på langs.
Vend dem i olien og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter.
Drys med salt, peber og timian inden servering.
2. Sæt ½ liter vand tilsat 1 tsk salt over i en gryde.
Skræl rødbederne og skær dem i tern på 1 cm.
Kom dem i det kogende vand og kog dem i ca. 15 minutter eller til de er møre.
Skyl dem i en sigte med koldt vand og lad dem dræne af.
3. Rør alle ingredienserne sammen til bøfferne og form kødet til 6 bøffer, 1½ cm tykke.
Varm olien på en stegepande og steg bøfferne 5-7 minutter på hver side ved mellemvarme.
4. Skær imens æblerne i 1 cm tern. Bland æble og rødbede sammen.
Rør dressingen sammen og vend den i salaten.
Servér med det samme.