En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder
(4 personer):
# Ingredienser
½ kg mørt oksekød
75 g røget skinke
½ spsk margarine
¼ tsk salt
1 knsp peber
½ tsk timian
1 fed hvidløg
1½ dl rødvin
1 gulerod
10 små løg
1 spsk hvedemel
75 g champignon
* Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern og striml den røgede skinke.
Brun oksekød og skinke i halvdelen af margarinen af et par
omgange.
Læg det brunede kød i en gryde.
Krydr med salt, peber og timian.
Knus hvidløget ned i gryden.
Tilsæt vinen og lad gryderetten simre ca. 45 min.
Skræl guleroden og skær den i skiver.
Giv løgene et opkog og pil dem.
Brun dem let i en stegepande.
Lad gulerod og løg koge med i gryden i yderligere 15 min,
eller til kødet er mørt.
Rør hvedemelet ud i lidt vand og jævn gryderetten.
Rens champignon og brun dem i resten af margarinen.
Læg dem i gryden og lad dem koge med et øjeblik.
Retten serveres med kogte kartofler.