Nyd en enkel suppe med masser af smag og fylde. Der
skal ganske få soltørrede tomater til at give suppen den gode umami-smag.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/trække/stegetid: 30
min.
#
25 g soltørrede tomater
1 liter grønsagsbouillon
1 lille blomkål (400 g)
200 g kartofler
½ dl fløde 9%
80 g serranoskinke i tynde skiver
kørvel eller dild
salt og peber
*
Overhæld de soltørrede tomater med kogende bouillon, og lad
dem trække i 15 min.
Læg skinkeskiverne på en bageplade. og steg dem sprøde under
grillen i 3-4 min.
Dryp dem af på køkkenrulle.
Del blomkålen i små buketter, og blancher dem i letsaltet,
kogende vand.
Tag ca. en fjerdedel fra til fyld, og kog resten møre sammen
med små skrællede kartoffelstykker, soltørrede tomater og bouillon.
Blend suppen, og kog den igennem med fløde.
Smag til med salt og peber, og tilsæt de sidste
blomkålsbuketter.
Server med sprød skinke og kørvel eller dild.
TIPS: Du kan også stege skinkeskiverne sprøde på en
slip-let-pande.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin