4 couverter
500 g blækspruttekroppe
150 g sukkerærter
1 gul og 1 rød peberfrugt
200 g agurk
3 fed hvidløg
2 røde chilier
1 bundt basilikum
100 g soyabønnespirer
5 spsk jordnøddeolie
3 spsk limesaft
4 spsk lys soyasauce
*
Skyl blæksprutterne og dup dem tørre.
Skær kroppene op og rids indersiden i tern.
Skær kroppene i stykker.
Rens og skyl sukkerærterne. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i tynde strimler på langs.
Skyl agurken, skær den over på langs, fjern kernerne og skær den i tynde strimler.
Pil hvidløget, skyl og udkern chilierne. Hak begge fint.
Skyl basilikumkvistene, ryst dem tørre og pluk bladene af.
Blancher soyabønnespirerne 2 minutter og lad dem dryppe af.
Varm wokken op og hæld 2 spsk olie i.
Steg blækspruttestykker, tilsæt chili og hvidløg og giv det 5 minutter til.
Hæld limesaft og soyasauce i og blandt det godt.
Tag blækspruttestykkerne op og hold dem varme.
Opvarm resten af olien.
Svits sukkerærter og peberfrugtstrimler.
Tilsæt agurkestrimler og soyabønnespirer og lad dem dampe med et øjeblik.
Tilsæt blækspruttestykker og saft og bland basilikumbladene i. .
Denne ret bliver især god, hvis den laves med friske blækspruttekroppe. Man kan dog også bruge samme mængde frosne.