En ret inspireret af det sydfranske landkøkken.
Blæksprutteragout:
2 fed finthakkede hvidløg
1 grofthakket løg (ca. 100 g)
1 spsk olivenolie
1 porre i skiver (ca. 125 g)
300 g friske blæksprutter i ringe
1 rød peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 fennikel i små tern (ca. 150 g)
1 dl hvidvin
1 ds. hakkede, flåede tomater (400 g)
1 tsk salt og ¼ tsk peber
Bulgur:
300 g bulgur
6 dl vand
1 tsk salt
Aïoli:
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche 18%
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk salt og 1 knsp peber
*
Blæksprutteragout:
Sauter hvidløg og løg i olien i en gryde til løgene er klare, ca. 5 min.
Tilsæt porren og sauter yderligere i 2 min.
Kom blæksprutteringene i gryden og sauter ved høj varme i 10 min.
Tilsæt peberfrugt, fennikel og hvidvin.
Bring retten i kog og lad den koge i 5 min.
Tilsæt de flåede tomater og lad retten koge ved svag varme i 45 min.
Smag til med salt og peber.
Server blæksprutteragouten med kogt bulgur og aïoli.
Bulgur:
Skyl bulguren i rigeligt, koldt vand.
Bring vand og salt i kog i en gryde.
Tilsæt bulguren og kog den ved svag varme med låg i 15 min.
Aïoli:
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, tilsæt hvidløg og smag til med salt og peber.
Tips: Retten kan tilberedes flere dage før servering og smager da endnu bedre. Få evt. din fiskehandler til at skære blækspruttekroppene i ringe.
Grønsager pr. person: ca. 225 g