1 bedekølle (eller lammekølle) på ca. 2 kg
reven muskatnød
1 spsk rosmarinnåle
1 suppevisk
3 l. vand
10 hele hvide peberkorn
1 stort laurbærblad
Indgnid køllen meget grundigt med salt og reven muskatnød.
Bred et bomulds- eller lærredsklæde i passende størrelse ud, læg
køllen på klædet og drys med rosmarinnåle.
Knyt klædet fast omkring køllen eller, endnu bedre, sy klædet sammen
om køllen.
På den måde beholder den sin pæne facon.
Bring vandet i kog i en stor gryde.
Kom suppevisk, peberkorn, laurbærblad og salt i vandet og læg køllen i.
Når vandet igen koger, skrues ned for varmen, og bedekøllen simrer for
svag varme og under låg i 1 ½-2 timer.
Derefter tages køllen ud af sækken, får lov til at trække 10-15
minutter, og skæres for ved bordet.
Hertil passer smørdampede grønsager (gulerødder, bønner, ærter),
glaserede løg, stegte kartofler eller en pikant sauce og kogte kartofler.
Tips: Kloge folk hævder, at en kogt kølle er langt saftigere, end en
stegt nogen sinde kan blive.
Denne opskrift stammer oprindeligt fra ”merry old england” men også i
USA sværger man til denne måde at tilberede bedekølle på.