Pavé de bar a la plancha, legumes mijotés a la coriandre, jus bouillabaisse - 6 personer
6 stk bars a 150 g
Guérande salt
1 ½ dl olivenolie
Salt, peber
Grøntsagsgryde:
2 gulerødder
2 fennikel
6 champignon
3 tomater
2 porrer
6 forårsløg
2 røde peberfrugter
1 citron
2 dl tør hvidvin
Hvidløg, laurbær, timian
1 bdt frisk koriander
Bouillabaisse:
1 løg
Hvidløg, laurbær, timian
3 friske tomater
½ l fiskefumet
1 spsk koncentreret tomatpure
1,2 dl pastis (fx. pernod)
Bouillabaisse: Hak løget fint og sauter i lidt olivenolie med timian, laurbær og hvidløg. Tilsæt tomater og tomatpure og efter et øjeblik fiskefumeten.
Lad simre ved svag varme i 1 time, tilsæt pastis, kog op og hæld gennem en fintmasket si.
Grøntsagsgryde: Bag peberfrugterne i ovnen ved 180ºC i 15 minutter, læg dem i en plasticpose, til de er kølet af, og flå dem.
Skær fennikel, champignon, porrer, gulerødder og forårsløg i mindre stykker og sauter i lidt olivenolie, timian og hvidløg.
Tilsæt 3 skiver citron.
Hæld hvidvin på, når grønsagerne er smukt brunede.
Flå tomaterne, skær i kvarte og fjern kernerne.
Læg dem ned til grønsagerne sammen med de flåede peberfrugter.
Hak den friske koriander og bland den forsigtigt i grønsagerne lige inden servering.
Pisk den kraftigt reducerede bouillabaisse op med olivenolie og server til fisken.
Steg fisken på en meget varm stege plade (la plancha) eller en pande i olivenolie.
Drys Guerande salt på inden servering.
365 kalorier pr. person.