1 bars på ca. 1 ½ kg
2 porrer
1 selleritop
2 gulerødder
10 peberkorn
salt
3 lauerbærblade
1 løg
2 spsk vineddike
1 l. vand
Saucen:
30 g smør
2 æggeblommer
1 ½ dl cremefraiche
1 bundt persille
revet peberrod
1 knsp. sukker
lidt peber
saft af ½ citron
Yderligere: 30 g smør
Gør fisken istand og dryp den med citron.
Grønsagerne tilberedes og skæres i mundrette stykker, løget skæres i ringe.
Kog alle grønsager i en stor gryde med laurbærblade, vand, peberkorn, salt og eddike i ca. 20 min.
Læg fisken i suppen, skru ned, så det kun simrer.
Lad fisken simre ca. 30 min. - Tag den op, og hold den varm.
Bag en sauce af smør, hvedemel og 2 ½ dl suppe, kog den igennem.
Pisk æggeblommer med cremefraiche.
Rør det i saucen - nu må saucen ikke koge mere.
Tilsæt hakket dild og persille.
Smag nu saucen til med peberrod, sukker, peber, salt og citronsaft.
Anret fisken hel på et fad, og server saucen ved.
Smelt smørret, og hæld det over fisken.
Retten serveres med persillekartofler.