Logo

Barbeque kalkunlår med ostegratinerede grønsager og krydderris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun er en mager og velsmagende. Her er det kalkunlårerne der der krydres med barbecuekrydderi og laves i ovnen. Hertil serveres der ris og ostegratinerede grøntsager med blandt andet broccoli.

 

4 kalkunlår
1 bundt broccoli
250 g champignon
4-6 gulerødder
1 ps. revet ost
6 dl ris
9 dl oksebouillon
2 fed hvidløg, hakkede
1 tsk timian
1 tsk basilikum
salt og peber

Kalkunlårerne lægges i et smurt ovnfast fad, krydres med rigeligt barbequekrydderri og salt og peber, hvorefter de stilles i en forvarmet ovn (stil den på “varmluft”) på ca. 180°C i ca. 1 time.

Risene stilles til kogning i oksebouillonen, hvidløg og krydderier i 15 min.

Grønsagerne skylles grundigt.

De halve gulerødder, bundter af broccoli og hele champignon koges i 10-12 min. i en gryde med vand og 1 tsk salt.
Osten dryses over og grønsagerne stilles i ovnen sammen med kalkunlårerne de sidste 10-15 min. af tilberedningstiden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 9.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her