Bondegryden er solid mad med store stykker af kartofler og
gulerødder. Drys med kryddergrønt.
Til 4 personer Tilberedningstid: 30 minutter
#
10 nye eller 5-6 gamle kartofler
5 dl suppe eller bouillon af terning
10 skalotteløg
3 gulerødder
3 porrer
200-300 g kogt oksekød
salt og peber fra kværn
basilikum, frisk eller tørret
*
1. Nye kartofler skal skrabes; gamle skrælles.
Kom dem i en stor gryde med suppe/bouillon og bring det i
kog (der skal IKKE salt i).
2. Pil løgene og læg dem ned til kartoflerne.
Skrab gulerødderne og skær dem i tykke stykker, der kommes i
gryden.
3. Skyl porrerne grundigt og skær dem i tykke ringe.
Kog dem sammen med resten af grønsagerne, til alt er mørt.
4. Skær kødet i tykke terninger, der varmes i gryden.
5. Smag retten til med salt og peber og basilikum.
Smagen skal være ret krydret.
Serveres i dybe tallerkener med groft brød til.