2 x 250 g torskefilet (frost),
salt,
citronsaft.
Endvidere:
1 kg små kartofler,
500 g gulerødder,
2 løg,
2 spsk olivenolie,
2 spsk revet citronskal (økologisk),
1 tsk timian,
salt.
Dipsauce:
250 ml cremefraiche 18 %,
2 tsk. dijonsennep,
½ potte purløg,
salt.
Optø fisken i køleskabet natten forinden. Opvarm ovnen til 200°C.
Skrub kartofler og gulerødder rene.
Skær dem i mindre stykker og dup det hele tørt.
Lægges på en bradepande beklædt med bagepapir sammen med løg skåret i kvarter.
Dryp olien over og vend sammen.
Strø dernæst citronskal og timian over.
Sæt fadet i den varme ovn, til alt er mørt, 30-40 min.
Krydr med salt mod slutningen.
Dup torskefileterne tørre og krydr med salt.
Lad det trække ca. 10 min.
Dryp citronsaft over og sæt dem i ovnen, til fisken er fast og saften klar, 8-10 min.
Dipsauces:
Rør cremefraiche og sennep sammen.
Tilsæt klippet purløg og smag til med salt.