Logo

Ayam Kari Jawa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ung hane eller en poulard
3 løg
3 fed hvidløg
10 g ingefær
3 stilke citrongræs
12 kemiri nødder
3 hele nelliker
½ tsk revet muskatnød
6 spsk olie
4 dl kokosmælk
½ tsk sambal oelek
1 stang kanel
1 tsk koriander
3 spsk revet kokosnød
3 tsk Palmesukker (Gula Jawa) eller Ketjap Manis

Del hanen eller poularden i 8 stykker
Skær løgene i små tern
Pres hvidløgs feddene
Skræl og riv ingefæren samt kemirinødderne
Skær citrongræsset i tynde skiver
Stød nellikerne i en morter
Bland det hele sammen med sambal oelek, koriander, muskatnød,
palmesukker og 2 spsk olie og tilsæt salt efter behov
Varm resten af olien i en gryde og brun hanen
Skru ned på svag varme og kom blandningen i og lad det stege under
omrøring i ca. 4 min.
Kom kokosmælk og kanelstangen i, læg låg på gryden og lad det koge i
ca. 30 min.
Fjern kanelstangen og rør den revede kokos i
Server retten varm

Tips: Hvis man stikker en gaffel i kyllingen og saften er klar, er
kyllingen gennemstegt!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her