Asiatisk kylling smager fantastisk. Denne opskrift på asiatisk
kylling er med friske grønsager, kokosmælk, ingefær og bliver serveret med basmati
ris.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 90 min.
# Asiatisk kylling i karry:
1 kylling (ca. 1200 g)
3 gulerødder
2 løg
2 porrer
2 fed hvidløg
3 spsk olie eller kokosolie
1 tsk karrypasta
1 tsk stødt karry
2 spsk hvedemel
½ l kyllingefond fra kogelagen
1 ds kokosmælk
1 cm frisk ingefær
Tilbehør:
1 håndfuld frisk koriander
1 æble
4 dl basmatiris
2 stængler citrongræs (evt.)
*
Kog kyllingen i 1½-2 l vand i ca 1 time sammen med peberkorn
og salt
Hvis du har lidt frisk timian, persillekviste og
laurbærblade liggende kan du tilsætte det til kogelagen
Skum kogelagen af for urenheder og tilsæt evt. mere vand
undervejs så kyllingen er dækket af vand
Du kan evt. lægge et stykke bagepapir med en tallerken
ovenpå for at holde kyllingen nede i vandet
Skræl gulerødderne, rens porrer og skær dem i mundrette
stykker
Kog dem møre i kogelagen og tag dem op med en hulske og sæt
til side
Når kyllingen er færdig plukkes kødet af i store stykker og
kogelagen sigtes
Sautér løg og hvidløg i lidt olie og tilsæt karryen og varm
det godt igennem under omrøring
Tilsæt mel og bag det af inden kogelagen fra kyllingen
tilsættes
Start med halvdelen, rør godt rundt, så alle klumper bliver
rørt ud og tilsæt så resten
Kog saucen godt igennem og smag til
Det plukkede kyllingekød varmes op i saucen sammen med
gulerødder og porrer
Riv frisk ingefær ned i retten lige inden servering
Server med basmatiris kogt med citrongræs, friske æbleskiver
og masser af frisk koriander
TIPS: Hvis du har det svært med koriandersmagen, kan du
bruge en rød basilikum.