Artiskoksauté:
10 g smør
480 g artiskokhjerter i kvarte (ca. 2 dåser)
3 røde peberfrugter i strimler (ca. 325 g)
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl hakket basilikum
4 skiver frisk tun (a ca. 200 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt: basilikumblade
Tilbehør: 350 g ristet durumbrød i skiver
Artiskoksauté:
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits artiskokkerne i ca. 2 min.
Tilsæt peberfrugt, sukker, salt og peber og svits i yderligere ca. 2 min.
Vend basilikum i og smag til.
Varm grillpanden op ved kraftig varme - til den ryger.
Steg tunbøfferne ca. 2 min. på hver side og krydr med salt og peber. Tunstykkerne skal være stegt på ydersiden, men stadig rå i midten - det vil sige seared.
Ved serveringen: Anret artiskoksautéen på de ristede stykker brød, pynt med basilikumblade og server tunbøfferne til.
Ikke fryseegnet