#
1 grydeklar kylling
1 løg
4 spsk olivenolie
2 tsk paprika, edelsüss
½ tsk stødt ingefær
½ tsk sort peber
2 ½ dl hønsebouillon
8 safrantråde
1 bdt. koriander
2 bdt. persille
1 spsk citronsaft
2 syltede citroner
*
Del kyllingen i 4 til 6 stykker.
Pil løget, og skær det i ringe.
Varm olien op i taginen, og brun kyllingestykkerne heri sammen med paprika, ingefær og peber, til kødet er dækket af krydderier.
Tilsæt løgringe, bouillon, smuldrede safrantråde og de sammenbundne krydderurter, og lad det hele simre under låg i ca. 55 min.
Skær skrællen af de syltede citroner, og skær den i strimler.
Skær 1 spsk frugtkød løs.
Tag kyllingen op af taginen og hold den varm.
Tag krydderurterne op af saucen, og bring den i kog.
Tilsæt citronsaft og frugtkød, og lad det simre i 4 min.
Bland citronskallen i.
Server citronkyllingen med varmt, tyrkisk fladbrød.