Frisk og nem ..til 4 nysgerrige sultne.
200 g bulgur (grove hvedegryn)
(kan fås hos den udenlandske grønthandler eller i større supermarkeder)
1 stort bundt forårsløg
500 g tomater
5-6 spsk citronsaft
salt, friskkværnet peber
cirka ½ tsk chilipulver
1 god knsp spidskommen
1 tsk tørret grøn mynte eller et par friske, hakkede pebermynteblade
6 spsk god olivenolie
1 bundt persille
Hæld bulguren i en skål, dæk med koldt vand og lad det hvile godt og vel en time, til de små korn er blevet bløde, men stadig er bidefaste.
Skyl forårsløgene, skær alle rødder og visne blade væk og hak resten fint.
Skyl tomaterne og skær dem i fine terninger, den grønne stilk skal ikke bruges.
Hæld den blødgjorte bulgur i en trådsigte, rør kraftigt med en ske og pres, så der drypper mest muligt vand fra.
Bland bulgur med forårsløg og tomater.
Pisk citronsaft med salt, peber, chilipulver, spidskommen og mynte.
Rør olivenolie i og smag det hele til.
Smager bedst kølig sammen med grillet lammekød eller andebryst.
Tips: Spidskommen smager helt anderledes end almindelig kommen, og hvis man kan lide det indiske køkken, vil man sikkert også kunne lide spidskommen.