1-2 stk andebryst
1 æble i tern
1 appelsin i tern
1 tsk sukker
¼ l. vand
evt. rosiner eller svesker
1 spsk hvedemel eller Maizena
andesky
1 dl piskefløde
evt. sky fra frugtblandingen
evt. reven appelsinskal
Frugter:
Skær frugterne i tern og bland dem i et ovnfast fad.
Drys med sukker.
Hæld vandet over.
Steges ved 200 ° midt i ovnen i ca. 45 min.
Vend 1-2 gange i løbet af stegningen.
And:
Drys andestykkerne med salt og peber.
Stil dem i et ovnfast fad midt i ovnen ca. 35 min. med skindsiden opad.
Tag stykkerne ud og pak dem ind i folie i 10 min.
Sauce:
Skum skyen fra anden.
Kog evt. 2 min. med appelsinskal. Tag skallerne op.
Tilsæt evt. sky fra frugtblandingen.
Pisk hvedemel og det halve af fløden sammen i en skål.
Tilsæt resten af fløden.
Rør jævningen i.
Kog under låg ved svag varme i 5 min.
Tilsæt en anelse kulør.
Smag til.
Servering:
Server i skråtskårne skiver garneret med frugterne.