3 kg and
Marinade:
3 dl yoghurt
2 spsk friskrevet ingefær
4 fed presset hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kardemomme
1 knivspids cayennepeber
1 tsk salt
Kokosris:
1 dl kokosmel
750 g fintsnittet hvidkål
1 spsk olie
Tilbehør:
360 g ris
1 ½ dl yoghurt
Agurk (hakket)
Anden duppes tør og der skæres nogle dybe snit gennem skind og kød. Ingredienserne til marinaden blandes. Anden kommes i en plasticpose, og marinaden hældes i posen. Fordel marinaden over hele anden. Anden skal nu marinere 8 – 24 timer i køleskabet.
Efter marineringen tages anden ud af posen og lægges med ryggen opad
på en rist på en bradepande. Steg anden midt i ovnen ved 160°C i 45
minutter. Vend anden og steg videre i ca. 1 time og 30 minutter, indtil
den er gennemstegt (hvis der benyttes stegetermometer skal
centrumtemperaturen være ca. 75°C) Lad anden trække ca. 20
minutter inden den skæres ud
Kokosmel risten på en tør pande, indtil det begynder at skifte farve.
Kokosmelet hældes på et fad og kålen svitses i olie på panden.
Kokosmelet drysses over kålen.
Tilbehør:
Kog risen efter anvisningen. Skær agurken ud i små tern og vend den i
yoghurten.