500 g andebryst
1 spsk jordnøddeolie
Saft af 2 appelsiner
75 g nippede mange-tout ærter
¼ tsk salt
1 spsk honning
3 spsk kogende vand
5 omgange med peberkværnen
2 tsk lys, tør sherry/risvin
2 tsk fintreven appelsinskal
1 tsk majsmel
250 g lange, hvide ris
Kog risene med 1 tsk reven appelsinskal i vandet.
Dryp af og hold risene varme.
Skær andebrystet i 1 cm. brede skiver og mariner dem i salt, peber,
majsmel, 1 tsk reven appelsinskal og 1 tsk sherry eller risvin og bland godt.
Pil appelsinerne og tag den hvide hinde omkring appelsinbådene af.
Læg dem i en anden skål med 1 tsk sherry eller risvin og bland godt.
I en tredie skål blandes honning og kogende vand.
Pisk til honningen er opløst.
Tag andestykkerne op med en hulske og hæld honningblandingen over.
Varm en wok op, tilsæt jordnøddeolie.
Når olien er rygende varm, kommes andestykker og marinade i.
Steg i 3 minutter. Tilsæt appelsiner og ærter og steg videre i 2-3 minutter.
Tag wokken af blusset og top and og grønsager over den varme ris.