3 kg and
2 Belle de Boskop æble
1 pose svesker uden sten
1 liter vand
salt og peber
Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer.
Luk hullet med kødnåle.
Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130ºC varm ovn.
Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer.
I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.
Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget.
Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.
Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen for fedt) og server med brunede kartofler, rødkål og agurkesalat.
Hannelore Brønding's gode forslag:
I stedet for æbler og svesker som fyld, kan man lave et helt vidunderlig fyld, som er mindst lige så godt som anden.
300 g hakket kalv og flæsk
lidt rasp og væde, vand eller mælk
salt og peber
en lille dåse syltede grønne peberkorn
Rør farsen røres op med lidt rasp eller til nød hvedemel
Krydr med salt og peber
Kom noget af en lille dåse syltede grønne peberkorn i, skal smages til!
Kom fyldet i anden og luk til med kødnåle eller ufarvet bomuldstråd.