1 and
salt
tynd skal af 3 appelsiner
2 dl tør hvidvin
kulør
hvedemel
4-5 appelsiner
2 spsk cognac
Gnid den rensende and med salt indvendig og kom nogle strimler ganske tynde appelsinskal i.
Appelsinen skal skrælles så tyndt, at der ikke kommer noget af det hvide med Sæt lår og vinger fast med kødpinde, gnid anden udvendigt med salt og læg den i den gennemfugtet stegeso
Steg anden ved 250ºC i 1 ¾-2 timer - alt efter andens størrelse
Hæld skyen fra og skum fedtet af.
Lad anden efterbrune ved grill eller stærk varme i nogle minutter, så skindet bliver rigtigt sprødt
Skræl 3 appelsiner meget tyndt og skær skallen ud i ganske tynde strimler. Kog dem i vand i 10 min.
Hæld vandet fra
Si skyen fra anden, jævn den ganske lidt og farv den med kulør.
Smag den til med ca. 1 ½ dl friskpresset appelsinsaft og kom ca. halvdelen af appelsinskallerne i
De skrællede appelsiner skæres i skiver og lægges på et fad og overhældes med cognac
Ved anretningen lægges appelsinskiverne uden om anden
Serveres med kogte kartofler ristet i brunes smør og grøn salat med en syrlig dressing