Når der skal svinekød på grillen, så prøv disse dejlige,
saftige flæskeben.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 45 min.
#
1½ kg ribben fra svinebrystet
1 portion fersken grillsauce (se flere opskrifter)
2 bdt brøndkarse
salt
Fersken grill sauce:
3 spsk olie
1 fed hvidløg
1 ds ferskner (ca. 500 g)
4 spsk honning
4 spsk soya sauce
2 spsk brun farin
¼ tsk stødt ingefær
1 tsk sesamfrø
*
1. Fersken grill sauce:
Varm 3 spsk olie i en tykbundet gryde og svits et presset
fed hvidløg.
Mos 1 ds (ca. 500 g) ferskner med gaffel eller blender.
Hæld det i gryden og tilsæt 4 spsk honning samt 4 spsk soya
sauce og 2 spsk farin.
Der krydres med ¼ tsk stødt ingefær og 1 tsk sesamfrø.
Bring saucen til kogepunktet og tag den så straks fra
varmen.
Smag den til.
NB! Pas på med denne grillsauce! Den er tilbøjelig til at
»brænde på« på grund af sukkerindholdet.
2. Læg ribbenene i en gryde med letsaltet vand og lad dem
simre ½ time.
Dup dem tørre.
3. Skær ribbenene i enkelte eller dobbelte ben, der pensles
med grill-saucen.
Lad dem stege på den varme grill 5-8 min. på hver side, til
de er brune og meget møre.
Drys med salt, når de er færdige.
4. Til amerikanske ribben hører der bagte kartofler og/eller
grillstegte majs samt brøndkarse, evt. også lune grovboller.