Logo

Grill-saucer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grill-saucer 

En grill-sauce er tykkere end en marinade. Meningen med den er naturligvis også at krydre og give smag, men saucen skal også »klæbe« til grill-emnet, så der danner sig en velsmagende »skorpe«.

De fleste færdiglavede grill-saucer er dyre i brug og ikke altid lige velsmagende. Lav hellere en eller flere selv efter følgende opskrifter. De kan holde sig 1-2 uger i køleskabet. Skal varmes op før brugen.

 

Til kød

Hak 3-4 skalotteløg eller 2-3 forårsløg og svits dem i 2 spsk olie, til de er gyldne.

Spæd med 2½ dl rødvin og 2 dl bouillon.

Lad det koge ind til det halve.

Smag saucen til med salt og peber, lidt paprika, 1-3 spsk tomatpuré og lidt basilikum eller oregano, friskhakket eller tørret.

 

Til fisk

Hak 2-3 forårsløg eller skalotteløg og svits dem i 2 spsk olie uden at de tager farve.

Tilsæt 2½ dl lys (evt. fiske-) bouillon og 2 dl hvidvin.

Kog det ind til det halve.

Pisk 1 dl piskefløde i og smag til med salt, citronpeber og lidt reven citronskal.

Evt. kan saucen også smages til med stødt fennikel.

 

Til fjerkræ

Hak 2-3 forårs- eller skalotteløg fint.

Svits dem i 2 spsk olie, til de er klare.

Hvis du kan lide hvidløg, presses 1-2 fed og svitses med.

Hæld 2½ dl lys bouillon ved samt 2 dl hvidvin eller 1 dl vermouth.

Kog saucen ind til det halve og tilsæt 1 tsk stødt estragon eller 1 spsk hakket dild.

Bring saucen i kog.

Den kan yderligere smages til med sennep eller citronsaft.

 

Til grønsager

Klip 3-4 baconskiver i tynde strimler eller terninger, der steges sprøde på en pande.

Tilsæt 2 spsk olie, 2 finthakkede forårs- eller skalotteløg.

Lad det svitse (evt. også med 1 presset hvidløgsfed).

Rør 1 ds (400 g) flåede tomater med væde i samt 1 dl bouillon eller hvidvin.

Bring det i kog og mos tomaterne helt ud.

Lad saucen koge ind til det halve.

Smag den til med salt, peber, basilikum, oregano eller herbes de Provence.

 

Fersken grillsauce (især til ribben)

Varm 3 spsk olie i en tykbundet gryde og svits et presset fed hvidløg.

Mos 1 ds (ca. 500 g) ferskner med gaffel eller blender.

Hæld det i gryden og tilsæt 4 spsk honning samt 4 spsk soya sauce og 2 spsk farin.

Der krydres med ¼ tsk stødt ingefær og 1 tsk sesamfrø.

Bring saucen til kogepunktet og tag den så straks fra varmen.

Smag den til.

NB! Pas på med denne grillsauce! Den er tilbøjelig til at »brænde på« på grund af sukkerindholdet.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her