Tomatgratinerede koteletter
smør eller margarine
1-2 løg
1 ds flåede tomater
¼ tsk tørret timian
¼ tsk rosenpaprika
peber og hvidløgssalt
1 bdt persille
4 store svinekoteletter
100 g reven Emmentaler
50 g reven parmesan
Tilbehør: Råstegte kartofler - se Tillæg, Grøn salat med banan - se nedenfor
*
Smelt 1 spsk smør eller margarine og lad det hakkede løg snurre heri uden at tage farve. Tilsæt de afdryppede tomater, timian og paprika.
Rør et par minutter og smag til med peber og hvidløgssalt.
Lad det snurre i 10-12 minutter.
Rør den hakkede persille i.
Bank koteletterne ud med hånden og brun dem godt på begge sider.
Læg dem i smurt, ildfast fad og fordel tomatblandingen på dem.
Drys med de to slags ost og gratiner koteletterne ca. 12 minutter ved 275°C.
Server råstegte kartofler og nedenstående salat til retten.
Grøn salat med banan
1 iceberg-salat
½ salatagurk
2 modne, men faste bananer
Danablu marinade - se Tillæg
*
Pluk den rensede salat i mindre stykker og bland den med agurke- og banan-skiver.
Hæld marinaden over umiddelbart før serveringen og vend salaten godt.
Hvid chokolademousse
125 g hvid chokolade
2 spsk piskefløde
4 æg
1 spsk sukker
kandiserede violer
Tilbehør: mandelsmåkager
*
Bræk chokoladen itu og kom den i en lille skål sammen med fløden.
Smelt chokoladen i ikke for varmt vandbad.
Pisk imens æggeblommerne godt med sukkeret.
Rør chokoladen glat og lad det køle noget af.
Rør det forsigtigt i æggeblandingen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
Fyld desserten i en glasskål og lad den stå koldt 1-2 timer.
Drys ved serveringen med kandiserede violer og server mandelsmåkager til.