1 kg svineskanke
300 g pastinak
200 g persillerod
¼ knoldselleri
3 gulerødder
2 store løg
4 kartofler
1 tsk salt
1 tsk timian
2 laurbærblade
10 peberkorn
33 ml. øl (prøv evt. med en porter)
Skær dybe ridser flere steder i sværen på skankene (kræver en skarp kniv). Stil dem i et stort ovnfast fad.
Skræl og pil alle urterne og skær dem i ret store tern.
Læg dem omkring kødet sammen med krydderierne.
Hæld også pilsneren ved.
Sæt fadet på nederste ovnrille.
Tænd ovnen på 180°C og lad retten stege i ca. 2 ¼ time.
Øs lidt sky over kødet af og til.
Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid.
Skankene er færdige, når kødet næsten løsner sig fra benet.
Servér dem hele ved bordet eller skær kødet fra benene.
Servér urterne til.
Tilbehør: rugbrød eller landbrød, sennep og hakket persille