1 kg oksefilet eller culottesteg
1 lagerøl
2 spsk soja
1 gulerod
5 fed hvidløg
1 lille løg
salt, peber
Kødet lægges i et ovnfast fad. G
ulerod og løg skæres i grove tern, hvidløgsfed i mindre stykker og kommes ved kødet.
Øl og soja blandes og hældes over stegen.
Spæd evt. op med ekstra øl - stegen skal være halvt dækket.
Tildækkes og sættes koldt i 8-10 timer - gerne længere.
Stegen tages herefter op af marinaden, gnides med salt og peber på oversiden og steges på pande ved høj varme på begge sider ca. 2-3 minutter. Kødet lægges tilbage i fadet og sættes i ovnen ved 180ºC i 45-60 minutter - afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.
Stegen tages ud og tildækkes.
Marinaden sigtes - husk gryden under - og koges op, jævnes evt. med Maizena.