Tarteletter kan laves året rundt, og retten bliver
sommerlige med sæsonens friske grønsager og krydderurter. Når det er tid til
danske asparges bliver retten en helt anden oplevelse, end den vi kender fra
julemaden.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min.
#
8 tarteletter
2-3 gulerødder
2 dl vand
½ tsk salt
100 g fine grønne ærter
200 g kogte krebsehaler (evt. fra frost)
Stuvning:
25 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl grønsags-kogevand eller bouillon
1 dl piskefløde
½ tsk paprika
salt og friskkværnet peber
Pynt:
kørvel, dild eller persille
*
Skær gulerødderne i små terninger på størrelse med ærterne.
Kog gulerødderne møre i vand med salt i 4-5 min.
Hæld dem i en sigte, og gem kogevandet.
Smelt smør i en gryde, drys melet i, og bag det igennem under
omrøring.
Tilsæt gradvist kogevandet fra gulerødderne og fløde.
Kog i nogle min. under omrøring, og tilsæt paprika.
Vend·gulerødder, ærter og krebsehaler i stuvningen.
Smag til med salt og peber, og fordel fyldet i de varme
tarteletter.
Drys med kørvel, dild eller persille, og server straks.