Thai fiskefrikadeller er en lækker måde, at tilberede
fiskefrikadeller på. Lav denne lidt anderledes thai-inspirerede fiskeret af torsk,
kuller eller lyssej og rejer.
Servering til 4 personer. 30 min.
# Ingredienser
Thai-fiskefrikadeller:
500 g torsk, kuller eller lyssej
1 æg
1.5 dl mælk
170 g rejer
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 lime, usprøjtet, skallen
2 spsk friskrevet ingefær
1 tsk Sambal Oelek
olie til stegning
Tomatsalat med vandmelon:
300 g vandmelon (renset vægt)
1 agurk
4 tomater
1 bundt purløg
1 limesaften
2 spsk olie
Tilbehør: ris - beregn 1 dl rå ris pr. person
*
* Tilberedning
1 Fiskefrikadeller:
Hak fisken groft, og blend den til fars i en foodprocessor –
lad kun maskinen køre kortvarigt.
2. Rør ægget i, dernæst mælken. Hæld farsen over i en skål.
3. Hak rejerne, og rør dem i farsen.
4. Pil og hak rødløg og hvidløg fint.
5. Skyl og riv limeskallen.
6. Rør løg, hvidløg, limeskal, ingefær og evt. sambal oelek
i farsen.
7. Form farsen til flade frikadeller.
8. Opvarm rigeligt olie på en pande, og steg
fiskefrikadellerne i 4-5 minutter på hver side.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
9. Tomatsalat med vandmelon:
Skær vandmelon i tern.
10. Skyl agurken, og skær den i tern.
11. Skyl og skær tomaterne i tynde både.
12. Hak purløg groft.
13. Bland det hele sammen i en skål. Dryp limesaft udover
sammen med olie.
14. Bland salaten godt, og servér sammen med
fiskefrikadeller og kogte ris.
15. Tilbehør:
Kog ris efter anvisningen på pakken.