Fiskefileterne er
krydret med det indiske blandingskrydderi Tandoori og stegt på en pande. Vi har
brugt rødfisk, men du kan også bruge laksefilet eller torskefilet med skind.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 20 min. 4 personer
#
1 rødfisk eller 2
rødfiskefileter med skind (ca. 600 g)
1 spsk
tandoori-krydderi (se tips)
2 spsk olie
2 tsk salt
Agurkesalat med
peanuts:
1 agurk
½ rødløg eller
salatløg
1 lille bundt
persille
1 spsk citronsaft
2 spsk saltede
peanuts
Tilbehør: ris og
citron både bredbladet persille
*
Skrab evt. fisken
for skæl eller bed fiskehandleren om at gøre det.
Skær fisken i 4
stykker og skær et par snit i skindet, så det kan give sig under stegningen.
Gnid fisken med
tandoori og steg i 7-8 min. i varm olie på en pande med skindsiden nedad.
Tryk fisken mod
panden med en palet.
Krydr med salt.
Agurkesalat:
Vask agurken og skær
den i terninger.
Pil rødløget og hak
det fint.
Skyl og hak
persillen.
Vend det sammen med
de øvrige ingredienser.
Server den stegte
fisk med agurkesalat, friskkogte ris og citron.
Pynt med persille.
TIPS: Tandoorikrydderi
er et rødt blandingskrydderi, der fås i vel assorterede supermarkeder og hos
etniske købmænd. Man kan også selv blande den af 1 fed knust hvidløg, 1 tsk
stødt spidskommen, 1 tsk stødt kardemomme, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt
chili, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt gurkemeje og evt. rød farve.
Opbevar i et glas
med tætsluttende låg.