frokost til 4 personer
# Ingredienser
12 tobis
2 spsk rugmel
2 spsk olie
1,5 dl eddike
90 gr sukker
½ rødløg i skiver
10 peberkorn
1 laurbærblad
2 stilke timian
1 blomkål i små buketter
vand og salt
1 dl eddike
60 g sukker
lidt Maizena udrørt i vand
1 spsk dijonsennep
* Tilberedning
Stegte tobis:
Tobis renses og saltes let dagen før.
Vend tobis i rugmel, og steg dem i olie på en teflonpande.
De stegte tobis lægges i et fad.
Eddike:
Kog alle ingredienser op, og hæld dem over tobisen.
Retten kan serveres lun efter ca. 10 minutter.
Alternativt kan retten afkøles og serveres kold.
Syltet blomkål:
Kog blomkål i letsaltet vand, og gem 1 dl af kogevandet.
Kog blomkålsvand op med eddike og sukker, og jævn med Maizena tilsat sennep.
Smag til med salt.
Vend blomkålen i lagen, og hæld den i sylteglas, som opbevares i køleskab.
Retten serveres med rugbrød.