300 g sildefilet
1 spsk dijonsennep
dild
salt og peber
1 dl rugmel
olie/smør
* Tilberedning
Sildefileterne skylles og duppes tørre.
Hvis der sidder en rygfinne på silden, skal denne klippes af.
Smør fileterne på kødsiden med lidt dijonsennep, og læg et par små dildkviste på.
Krydr med salt og peber, og fileterne foldes sammen på langs; så de kommer til at ligne "en hel sild" igen.
Det er ikke nødvendigt at lukke med kødnål el. lign.
Vend fileterne i rugmel - Almindeligt hvedemel kan også anvendes, men rugmel giver en bedre smag.
Hvis du ikke har rugmel, kan lidt hvedemel "ristes" i ovnen ved 150 °C i et par minutter, og det giver næsten sammen resultat. Pas på at melet ikke bliver brændt.
Steg fileterne på panden i en blanding af smør og olie.
Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Sildefileterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme.
Under stegningen krydres begge skindsider med både salt og peber.
Servér de stegte sild til et stykke godt rugbrød.