Ovnbagning af fisk er en skånsom nem måde at tilberede
fisken på, så den stadig er saftig. Det kræver næsten intet forarbejde, og
fisken passer sig selv i ovnen. Klassisk med et twist.
Arbejdstid: 45 min. Kogetid/bagetid: 1 time. 4 personer
#
500 g rødbeder
1 rødløg
1 lille bundt persille
1 spsk dijonsennep
2 spsk æbleeddike
3 spsk olie
100 g bacon i skiver
600 g torskefilet uden skind og ben
1 spsk olie
salt og peber
Tilbehør: 1 kg aspargeskartofler
*
Skrub rødbederne rene og kog dem møre i letsaltet vand ca.
45 min.
Kogetiden afhænger af, hvor store de er de er færdige, når
man kan prikke i dem med en lille spids kniv, og kniven selv slipper rødbeden.
Skyl rødbederne under koldt vand og 'smut' skindet af.
Skær rødbederne i skiver og anret dem på et stort fad.
Pil rødløget og hak det fint.
Skyl persillen og hak den fint.
Rør sennep sammen med eddike og olie.
Dryp dressingen over rødbederne og drys med rødløg og
persille.
Kog og pil kartoflerne.
Steg baconskiverne gyldne og sprøde på en pande og lad dem
dryppe af på køkkenrulle.
Varm ovnen op til 180 °C.
Skær torsken i 4 ens stykker og læg dem på en bageplade med
bagepapir.
Dryp dem med lidt olie og krydr med salt og peber.
Bag torsken i 8-12 min.
Tjek, om den er færdig ved at trykke blidt på fileterne.
Deler fisken sig let i lameller, er torsken færdig den må
gerne være lidt fast i midten.
Anret fisken oven på rødbedesalaten og læg bacon på toppen.
Server med de kogte kartofler.
TIPS: Det er vigtigt, at torskestykkerne er lige tykke. Hvis
nogle af stykkerne er tynde, kan de lægges dobbelt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin