Dej:
3 æggehvider
1 knivspids salt
175 g sukker
½ tsk Maizenamel
½ stang Vanille
½ tsk eddike
Fyld:
¼ liter æblemos
1 dåse syltede kirsebær
2 æbler
1 dl sukker
1 dl vand
Pisk æggehviderne meget stive med salt.
Pisk halvdelen af sukkeret i lidt efter lidt og vend resten forsigtigt i sammen med Maizenamel, vaniljekorn og eddike.
Læg bagepapir på en bageplade og bred godt halvdelen af dejen ud som en rund kagebund.
Læg resten af dejen på som kant og bag 60-85 min ved 125ºC midt i ovnen.
Læg forsigtigt den afkølede marengsbund på et fladt fad.
Hæld saften fra kirsebærne og damp tynde skiver æble i sukkerlage.
Kort før servering bredes et lag fast æblemos ud på marengsbunden og
kirsebær og æblesnitter lægges på; æblerne foldet ud som en blomst,
med kirsebær rundt om, dryp lidt af sukkerlagen over på frugten.
Serveres straks inden marengsbunden bliver blød.