Her er en nem og
sommerlig fiskeret, hvor fisk, grønsager og "sauce" tilberedes sammen
i ovnen. Vi har brugt ørred, men frisk laksefilet er også velegnet.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Ovnbagt ørredfilet med
krydderurter:
400 g ørredfilet
eller laksefilet
1 grøn squash
4-6 cocktailtomater
100 g skyr eller
kvark 1%
friske krydderurter
fx timian og oregano
salt og peber
Tilbehør: ½ kg nye
kartofler
*
Sådan laves Ovnbagt
ørredfilet med krydderurter:
Tænd ovnen på 200 °C.
Skrub kartoflerne
rene og kog dem 8 min. i velsaltet vand.
Sluk og lad
kartoflerne trække møre under låg ca. 8 min.
Vask squash og
tomater og skær dem i skiver.
Læg dem taglagt i to
portioner på en bageplade med bagepapir.
Del fisken i to
stykker, krydr dem med salt og peber og læg dem oven på grønsagerne.
Rør skyr eller kvark
sammen med hakkede krydderurter, salt og peber og fordel det over fisken.
Sæt pladen i ovnen i
ca. 15 min.
Server straks med de
friskkogte, nye kartofler.
Tips: Bag evt. lidt
ekstra fisk, så du har rester til en lækker fiskesalat - se her
(Laksesalat med
fennikel og rygeost)
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------