#
Grøn mayonnaise:
2 dl sødmælk
1 dl friske citronmelisseblade
1 lille pillet fed hvidløg
1 spsk friskpresset limesaft
¼ tsk cayennepeber
½ tsk groft salt
2,5 dl vindruekerneolie
1 agurk (ca. 325 g)
2 tsk groft salt
Havkat-karbonader:
600 g havkatfileter uden skind (evt. laks eller lyssej)
100 g rejer optøede frosne
1 æg - evt. pasteuriseret (ca. ½ dl)
0,5 dl klippet frisk purløg
2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
2 tsk fintrevet limeskal
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk hvedemel
50 g smør til stegning
400 g kartofler kogte pillede og kolde i halve
200 g grønne asparges letkogte kolde
*
Grøn "mayonnaise":
Kom mælk, citronmelisse, hvidløg, limesaft, cayennepeber og salt i et blenderglas.
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle.
Stil "mayonnaisen" tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Flæk imens agurken og fjern kernerne.
Riv agurken groft, kom den i en skål og drys med salt.
Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand og pres den fri for væde i en sigte.
Vend agurken i "mayonnaisen" og smag til.
Havkat-karbonader: Rens og tør fiskefileterne og hak fiskekødet fint med en kniv.
Dryp rejerne af og vend dem sammen med fiskekød, æg, purløg, citronmelisse, limeskal, salt og peber.
Form 16 små karbonader og vend dem i hvedemel.
Gyldn smørret i en pande og brun 8 karbonader ca. ½ min. på hver side.
Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af karbonaderne.
Hæld stegesmørret over og steg karbonaderne midt i ovnen ca. 5 min. ved 200 °C.
Server karbonaderne varme med kartofler, asparges og grøn "mayonnaise".
Tips: Grøn "mayonnaise" (uden agurk) kan tilberedes dagen før. Tilsæt agurk inden serveringen.
Havkat-karbonaderne kan tilberedes dagen før. Lunes inden serveringen.
Fryseegnet: Ja, grøn “mayonnaise“ uden agurk