En hel, grydestegt
kylling går aldrig af mode. Gør lidt ekstra ud af middagen og server kyllingen
med nye kartofler, rabarberkompot, agurkesalat og skysauce.
Arbejdstid: 1 time
Koge/stegetid: 70 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
1 frisk kylling
eller hane (1400-1500 g)
1 stort bdt
kruspersille
3 kviste frisk timian
1 fed hvidløg
15 g smør (eller 1
spsk olie)
½ l hønsebouillon
Suppe/sauce:
1 gulerod, 1 løg,
persillestilke
5 stk hel sort peber
2 stk hel allehånde
1 laurbærblad
1-2 spsk hvedemel
salt og peber
Kompot:
300 g rabarberstilke
(3 cm's stykker)
1 dl sukker
½ dl vand
1 spsk balsamico
Salat:
1 agurk
2 tsk salt
1½ dl eddike
1 dl sukker
½ dl vand
3 stk hel sort peber
1 rødløg
(fintsnittet)
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
*
Gnid den rensede
kylling ind- og udvendigt med salt og peber.
Fyld den med
skyllede persilleblade, timiankviste og hvidløg.
Luk den med kødnåle
eller snor og brun den på alle sider i en stegegryde med smør og/eller olie.
Tilsæt bouillon
eller vand og giv det et opkog.
Tilsæt suppeurter og
krydderier og lad kyllingen simre mør under låg ca. 50 min. (25 min. på hver
side).
Bland rabarber,
sukker og vand i en gryde og damp dem møre under låg - ca. 5 min.
Tag gryden af
varmen, tilsæt balsamico og hæld kompotten over i en skål.
Skær agurken i tynde
skiver, drys dem med salt og lad dem dryppe af i en sigte i 15 min.
Giv eddike, sukker
og sort peber et opkog og tilsæt rødløg.
Hæld det i en skål
til afkøling.
Skyl og tør
agurkeskiverne og vend dem i eddikemarinaden.
Tag kyllingen op af
gryden og hold den varm.
Si suppen over i en
ren gryde og skum det meste af fedtet af.
Sigt mel over
overfladen og lad det blive opsuget af fedtet.
Sæt gryden over
varmen og kog den igennem under omrøring (ca. 10 min.).
Smag til med salt og
peber og si saucen over i en varm saucekande.
Tips: Saucen kan
rundes af med piskefløde, hvis det skal, være ekstra lækkert.
Anret kyllingen på
et fad og server med agurkesalat, rabarberkompot, sauce og friskkogte
kartofler.
Tips: Nye kartofler
skal blot skrubbes og sættes over i kogende, letsaltet vand.
Lad dem koge 8 min.
Sluk for varmen og
lad dem trække færdige under låg - 6-8 min. efter størrelse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin