Lav en god og krydret marinade, og brug den både til at
marinere kødet og som "sauce". Mariner gerne dagen i forvejen. God
til madpakke eller skovtur.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 3 timer. Koge-/stegetid:
30 min.
#
8-12 kyllingeunderlår (800-1200 g)
Marinade:
2 forårsløg
2 skalotteløg
2-3 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
5 stilke frisk timian
1 jalapeño-chili
1 spsk farin
1 tsk salt
1 tsk stødt allehånde
½, tsk stødt kanel
¼ tsk friskkværnet sort peber
½ dl limesaft
1 dl olie
Ananassalsa:
1 lille ananas
1 rødløg
1 jalapeño-chili
1 lime (øko)
1 lille bundt frisk koriander
1-2 tsk farin eller rørsukker
salt
Tilbehør: 1 lime
*
Rens forårsløgene. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefæren.
Skyl og pluk timianen. Rens chilien for frø og mellemvægge.
Skær det hele i mindre stykker, og kom det i en blender
sammen med farin, krydderier, limesaft og halvdelen af olien.
Blend til en jævn marinade, og del den i 2 portioner.
Rør resten af olien i den ene portion marinade, der skal
serveres som sauce til de færdige kyllingelår, og sæt den i køleskabet.
Læg kyllingelårene i en frysepose sammen med den anden
portion marinade.
Sørg for, at lårene bliver dækket af marinaden.
Læg posen i køleskabet i mindst 3 timer - gerne til næste
dag.
Skræl ananassen, og skær den i små stykker.
Pil og hak rødløget fint.
Rens chilien for frø og mellemvægge, og skær den i tynde
skiver.
Vend ananas og rødløg sammen med fintrevet limeskal,
limesaft og koriander.
Smag til med farin og salt.
Steg kyllingelårene i ovnen ved 225 °C i ca. 30 min., eller
til de er gennemstegte.
Vend dem halvvejs.
Server de stegte kyllingelår med saucen fra køleskabet, ananassalsa
og limebåde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin