Det er meget nemt og lækkert at lave sine egne grillede
barbecue marinerede kyllingelår. Her får du opskriften der næsten ikke kan slå
fejl
Til 4-6 personer Marineringstid: 2-4 timer Tilberedningstid:
ca. 45 min.
#
8-12 hele kyllingelår eller udelukkende overlår
1 citron
Marinade:
1 citron
1 dl olie
½ tsk peber
1 spsk friskhakket mynte eller 1 tsk tørret
*
1. Bland en marinade af citronsaft, olie, peber og frisk
eller tørret mynte.
Hvis du kan lide en lidt bitter smag, kan du rive
citronskallen, inden saften presses af.
2. Hæld marinaden over kyllingelårene, der kan grilles hele,
eller du kan dele dem og sætte 2 stykker på et træspid. Vend kødet af og til.
Det skal trække i mindst 2 timer.
3. Tør marinaden af kyllingelårene og læg dem på grillristen.
Vend dem flere gange under stegningen og pensl med
marinaden.
De skal have ca. ½ time ialt.
Drys dem med salt, når de er næsten færdigstegte.
4. Giv citronbåde til kyllingestykkerne.
Kan serveres med bagte kartofler og en fintstrimlet salat
med agurkeskiver eller -bjælker i en olie-eddike marinade.