Mandlerne gør kyllingelårene dejligt sprøde, og den krydrede dip giver et kick! Her bliver du og børnene glædeligt overrasket - hurtig og let opskrift
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 30 min. Fryse-egnede. 4 personer
# Ingredienser til Mandelstegte kyllingelår
med dip:
12 kyllingeunderlår
(1200 g)
1 dl hvedemel
½ tsk tørret salvie
½ tsk tørret timian
½ tsk tørret oregano
2 æg
75 g mandler hakkede
25 g smør
salt og peber
Chilidip:
2 stk hel kardemomme
½ tsk hel
spidskommen
½ tsk sorte
peberkorn
1 frisk chili
finthakket
2 fed hvidløg
finthakkede
1 håndfuld frisk
koriander finthakket
2,5 dl græsk yoghurt
Tilbehør: salat fx
bønnesalat og evt. kartofler
*
Sådan laves Mandelstegte
kyllingelår med dip:
Tænd ovnen på 220 °C.
Bland mel med
krydderier, salt og peber i en stor frysepose og læg kyllingelårene i.
Vend posen rundt,
til alle lårene er dækket af kryddermel.
Pisk æggene sammen
med 2-3 spsk vand.
Ryst overskydende
mel af kyllingelårene og vend dem i æggene.
Tag dem op en ad
gangen og vend dem i de hakkede mandler.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og fordel små smørklatter over dem.
Sæt dem i ovnen i 20
min.
Vend kyllingelårene
og steg dem ca. 10 min. mere.
Server dem varme
eller lune med dip, salat og evt. kartofler.
DIP: Knus
kardemommen og tag frøene ud.
Rist frøene sammen
med spidskommen og peber på en tør pande et par min.
Stød krydderierne i
en morter eller krydderimølle og rør dem sammen med chili (uden frø og
mellemvægge), hvidløg og koriander.
Tilsæt yoghurt og
smag til med salt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------ooo OÔO ooo -----------