Andeconfitten er her
helt sprødstegt, og serveres ovenpå frisk sprød, knasende salat og med drys af
granatæblekerner som bugner med antioxidanter
Denne salat kan også
sagtens være et fuldt måltid med et godt landbrød til. Så skal man blot
fordoble portionen.
Tilberedningstid: 40
min. Antal portioner: 4.
# Ingredienser
2 confiterede andelår
(købes i supermarkeder)
1 hoved frisée salat
1 granatæble
1 smule små plukkede
salatblade (mangold, rucola, feldsalat)
1 håndfuld valnøddekerner
1-2 skalotteløg
1 smule brødcroutoner
1 smule olie
1 sjat god eddike (fx
balsamico eller sherryeddike)
1 smule salt
1 smule peber
* Tilberedning
De confiterede andelår
steges sprøde på panden over en svag til middel varme.
Dette kan også gøres i
ovn. Skindet skal være helt sprødt.
Skær granatæblet over
og pil kernerne ud med en gaffel.
Stil dem til side i en
lille skål - det er et pillearbejde.
Der må ikke komme
noget af det hvide med fra granatæblet – kun kernerne.
Pluk friséesalaten i
fine, små stykker. Skyl dem og tør dem.
Portionsanret salaten
eller lav en stor familieskål til at sætte på bordet.
Kom en passende mængde
granatæblekerner på, ca. 1 spsk med top pr. næse.
Valnødder og evt. de
små, sprøde brødcroutoner kommes ved.
Riv det lune andekød i
mindre stykker, de må godt se lidt rustikke ud og ikke være alt for skårne.
Godt med salt og peber.
Vend ingredienserne godt rundt.
Enten kan salaten
krydres bare med olie og eddike, eller også kan du lave en vinaigrette.
Vinaigrette:
1 tsk fransk sennep røres
med små, hele sennepskorn, salt, peber, en anelse sukker, 1 tsk. balsamico
eller anden god eddike.
Rør dette lidt sammen
i en skål med en gaffel.
Derefter kommes 3-5
spsk. vindruekerneolie i – ganske lidt ad gangen – rør med gaffel eller lille
piskeris.
Det skal tykne, og du
kan derefter justere tykkelsen med olie og evt. slutte af med lidt vand, hvis
den bliver for tyk. Nogen vil også have hvidløg i.
INFO: Confitering er
en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges til and,
kylling og gås. Confire’ betyder at sylte (konservere) på fransk.
Metoden går ud på at
smøre især lårene fra fuglene ind i salt i et døgns tid. Saltet fjernes, og
lårene simrer i en gryde med andefedt (eller gåsefedt) i flere timer. Fedtet
sies for vand og urenheder og dækker lårene i en tætsluttende beholder; køligt
kan de holde flere måneder.
Se alle opskrifter for børnekokke