Prøv at koge en skøn labskovs af kyllingekød og nye
kartofler. Servér den med en skefuld fed cremefraiche, og drys sprødstegt
kyllingeskind på toppen.
4 personer. Arbejdstid: 1 time Koge/stegetid: 30 min.
#
750-900 g kyllingeoverlår
salt og peber
1 kg nye kartofler
1 løg
1 spsk olie
4-5 dl vand
½ tsk salt
10 sorte peberkorn
2 laurbærblade
250 g frisk spinat
salt og peber
Tilbehør:
1 dl cremefraiche
1 bundt forårsløg eller purløg
groft brød eller rugbrød
*
1. Træk skindet af kyllingelårene, og læg det fladt ud på en
bageplade med bagepapir.
Læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå kyllingeskindet.
Steg det sprødt i ovnen ved 150 °C i 25-30 min.
Dryp af på køkkenrulle, og drys med salt.
Skær kødet fra benene, skær det i terninger, og drys det med
salt og peber.
2. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i halve eller kvarte.
Pil løget og hak det fint.
Sauter løgene blanke i en gryde med olie, og tilsæt kødet.
Steg under omrøring, til kødet er hvidt, og hæld vand ved,
så det akkurat dækker.
Giv det et opkog, og fjern skum.
Tilsæt krydderier og kartofler, og lad retten simre under
låg til kød og kartofler er møre - ca. 20 min. Fisk laurbærbladene op.
3. Skyl og slyng spinatbladene.
Hæld evt. lidt af væden fra retten, og bland spinaten i.
Varm igennem under omrøring til spinaten akkurat falder
sammen.
Smag til med salt og peber.
Server retten med cremefraiche, fintsnittet forårsløg eller
purløg, og knust, sprødt kyllingeskind.
Og med godt brød til.
TIPS: Lidt surt som fx lynsyltede rødløg er godt til: Skær
1-2 pillede rødløg i tynde skiver. Drys dem med 1 tsk salt og 1 tsk sukker, og
vend dem grundigt med 1 spsk æbleeddike. Lad dem trække i 20-30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin