Mariner
kyllingelårene dagen i forvejen, og på selve dagen steger du både kød,
kartofler og grønsager i ovnen på en gang. Hvis du har nogle pæne ovnfaste
fade, kan du servere retten direkte fra ovnen.
6 personer.
Arbejdstid: 1 time og 15 min. Marinering: 6-12 timer. Bagetid: 35 min.
#
6 hele kyllingelår
1 fed hvidløg
1 tsk sukker
1 tsk sennepspulver
½ tsk chiliflager
salt og peber
2 spsk citronsaft
eller vineddike
4 spsk olie
2 spsk friskhakket
oregano eller 2 tsk tørret
Ratatouille:
1-2 rødløg
2 fed hvidløg
1 auberginer
1 squash
2 peberfrugter
3-4 spsk olie
salt og peber
350 g
cocktailtomater
frisk basilikum
Tilbehør:
1200-1500 g nye
kartofler
2 spsk olie
*
Læg kyllingelårene i
en stor frysepose.
Rør knust hvidløg
sammen med de øvrige ingredienser, og hæld marinaden i posen.
Luk til, vend rundt,
og læg posen i køleskabet i 6-12 timer.
Tænd ovnen på 200 °C
varmluft.
Rengør kartoflerne -
Læg dem i en stor skål med lidt koldt vand, og rør rundt med en skurebørste.
Skift vandet et par gange.
Tør kartoflerne,
vend dem med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad (eller en
bradepande) med bagepapir.
Pil rødløget, og
skær det i både.
Pil og hak
hvidløgsfeddene.
Rens grønsagerne
(undtagen tomater), og skær dem i grove stykker.
Vend det hele sammen
med olie, salt og peber i et ovnfast fad foret med bagepapir.
Tag
kyllingestykkerne op af marinaden, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Sæt dem i ovnen
sammen med kartoflerne i ca. 35 min.
Sæt grønsagerne i
ovnen efter 10 min.
Skyl tomaterne, og
skær dem i halve.
Vend dem i grønsagerne,
og bag dem med de sidste 10 min.
Hak en stor håndfuld
basilikumblade groft, vend dem i grønsagerne, og server både dem, kartofler og
kød direkte fra ovnen eller anret på fade.
TIPS: Hvis du savner
sauce til kartoflerne, så rør en hurtig kold sauce af ½ liter græsk yoghurt,
2-3 tsk dijonsennep og en håndfuld hakkede krydderurter.
Tilsæt evt. også
lidt hakket rødløg og smag til med salt og peber.
TIPS: Ratatouillen
kan evt. bages i forvejen og serveres varm eller afkølet.