Vi har brugt de fine og magre kyllingeinderfileter til en
lækker frikasse med nye grønsager.
4 personer. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 25 min.
Frikasse:
500 g kyllingeinderfilet
½ liter hønsebouillon
400 g nye gulerødder
250 g grønne asparges
1 dl fløde 9%
4 spsk majsstivelse
1-2 spsk citronsaft
evt. 1 tsk dijonsennep
1 bundt persille
1 bundt purløg
frisk estragon
salt og peber
Tilbehør:
600 g nye kartofler
friske krydderurter
*
Læg kyllingekødet i en gryde med bouillon, og giv det et
stille opkog.
Skru ned, og lad det simre under låg i 12 min.
Læg kødet på en tallerken, og hold det varmt.
Si bouillonen over i en ren gryde .
Rens gulerødderne, og skær store gulerødder i mindre
stykker.
Rens de grønne asparges.
Kog grønsagerne akkurat møre i bouillonen; gulerødder i 4-5
min. og asparges i 2-3 min.
Læg grønsagerne på en tallerken.
Rør fløde og majsstivelse sammen, og pisk det i den kogende
bouillon.
Kog saucen igennem, under omrøring, og smag til med
citronsaft, evt. sennep, salt og peber.
Rens og hak krydderurterne, og rør dem i saucen.
Varm kødet i saucen i et par min. og tilsæt grønsagerne i 1
min.
Server på varme tallerkner, drys med friske krydderurter, og
giv friskkogte kartofler til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin