Logo

Høne á la bonne femme - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
5-6 personer. Kogetid i trykkoger: 20 min.

# Ingredienser

1 ung høne på ca. 1½ kg
2 spsk smør
50 g røget spæk i terninger
250 g skalotteløg eller miniløg
300 g kartofler i terninger
3 gulerødder i terninger
1½ dl halvtør hvidvin
1½ dl suppe eller bouillon
2 spsk tomatpuré 
2 tsk frisk, hakket rosmarin eller ½ tsk tørret
1 tsk frisk, hakket estragon eller ½ tsk tørret
salt, peber

* Tilberedning

Del hønen i portionsstykker.
Lad smørret blive gyldent i trykgryden.
Rist først spækterningerne heri, så fjerkræstykkerne.
Tag kødet op og brun løg og grønsager.
Læg fjerkræstykkerne tilbage i gryden og tilsæt hvidvin, bouillon, tomatpuré samt krydderier.
Læg låg på gryden og bring den på tryk.
Lad retten koge i 20 min.
Serveres med groft brød eller flûtes.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her