Logo

Hønsefond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsefond


Hønsefond er sådan en af de ting der bare altid er godt at have i fryseren, og det er så nemt at lave en god hønsefond at du næsten ikke kan sige nej.

Læs hvordan du laver din egen hønsefond. En hønsefond skal have tid, så den kan reducere stille og roligt. Bulderkoger du en fond, slår det kogende vand æggehvidestofferne i stykker, ...

 

# Ingredienser

1 stor høne med indmad

1 kg vinger

1 stort løg

1½ stor porre

1 stilk bladselleri

1 stor gulerod

1 helt hvidløg

persille

timian (hel tørret eller frisk)

1 laurbærblad

20 sorte peberkorn

salt

 

* Tilberedning

Høne og vinger sættes over i så meget koldt vand, at det dækker.

Tilsæt en teskefuld salt og lade det koge op.

Skum et par gange, gør imens grøntsagerne rene og skær dem ud i passende store stykker.

Tilsæt dem sammen med krydderierne, og lad fonden stå og simre, til hønen er godt mør.

Tag så den og indmaden op, salt den og stil den til side til senere brug.

Fonden får derefter lov til at simre videre i 3-4 timer, hvorefter den sies og koges yderligere ind.

Lad den køle af og frys den evt. til terninger i en frysebakke.

 

Hønsefond 

Hønsefond kan også købes færdig.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her