1 svinemørbrad 500-600 g
2 dåser hakkede tomater
1 løg
2 fed hvidløg
50-100 g revet ost.
100 g røget spegepølse eller skinke i tern hvis man ikke er så meget for spegepølse.
Man starter med at hakke løg og hvidløg også svitser man det i olie i en gryde, hvor efter man tilsætter de 2 dåser hakkede tomater og spegepølsen/skinken.
Derefter bruner mørbraden på alle sider, på en stegepande, derefter skærer man den op på fra den ene ende til den anden ende men ikke så man skærer igennem den bare så der er et hul i midten.
Så lægger man mørbraden op i et ovnfast fad også hælder man saucen ned i hullet på mørbraden, så det flyder ud over mørbraden og ud i fadet så der cirka er 2 cm. til kanten.
Så sætter man det ind i en forvarmet ovn 200ºC. i 20 min.
Så gratinerer du med osten og lader den stå i ovnen yderligere 10 min.
Retten kan evt. serveres med ris eller kartofler.