Logo

Sammenskudsgilde Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skal der ske noget, kan I mødes over en kasse øl og en bakke smørrebrød henne fra hjørnet. Men man ku' jo også godt gøre lidt mere ud af det. Hvis man er nogle stykker, der deler nedenstående opskrifter imellem sig ender det med et fint, lille sammenskudsgilde, som er til at overkomme - både økonomisk og praktisk.

 

Marineret pastasalat

200 g pasta

½ icebergsalat

1 gulerod

1 courgette

1 bdt , radiser

en lille ds majs eller to friske kolber

4 faste tomater

saft og skal af 1 appelsin

saft og skal af 1 citron

50 g hasselnødder

1 tsk honning

1 dl olie

1 bdt persille

salt og peber

evt. lidt Tabasco

 

Pastaen koges og afkøles.

Grønsagerne snittes fint og blandes med pastaen.

Ingredien­serne til marinaden blendes sammen og vendes i pastasalaten.

...............

 

Kalkunpaprikagryde

300 g kalkunsmåkød

½ knoldselleri

2 løg

½ rød peberfrugt

50 g sorte oliven

1 spsk smør

1 tsk paprika

3 dl vand

1 dl fløde

1 tsk tørret timian eller 3-4 friske kviste

salt og peber

evt. lidt Tabasco

 

Løgene snittes og brunes let i smørret, hvorefter selleri i tern tilsættes.

Kort efter vendes kalkun, paprika og peberfrugt op i, og retten bruner yderligere et par minutter.

Resten af ingredienserne kommes ved, og gryden småsimrer i 15-20 min.

Serveres med pasta eller ris.

.............

 

Avocado med kylling

1 porre

1 bakke champignon

3 faste tomater

saft og skal af 1 citron

3 avocado

4 kyllingelår

salt opg peber

 

Kog kyllingelårene 25-30 min. (Kom evt. en porre, et løg og en kvart selleri ved. Når kyllingen er kogt, sies grønsagerne fra, og suppen fryses. Kan senere bruges til forskellige saucer m.m.)

Porre og champignon skives og svitses i lidt olivenolie.

Stilles til afkøling, mens avocadoerne moses med citronsaft - og revet citronskal. Tomater og kold, kogt kylling skæres i tern og vendes op i avocado-mosen sammen med de øvrige grønsager.

Smages til med salt og peber.

...............

 

 

Pasta med skinke

200 g skinke (eller bacon)

1 bakke champignon

2 løg

50 g oliven

1 ds flåede tomater

1 spsk majsmel

et par spsk smør

½ l mælk

timian

revet ost

200 g pasta

salt og peber

 

Løg og champignon snittes og brunes i smørret.

Skinke eller bacon tilsættes, og majs­melet drysses over.

Herefter tilsættes mælken lidt efter lidt, og til sidst kommes tomater, oliven og krydderier ved.

Retten koges kort op, blandes med den kogte pasta og kom­mes i et ildfast fad.

Drys revet ost hen over og sæt retten i ovnen ved 180-200°C i ca. 30 min.

.............

 

Mormor-is

4 æggeblommer

skal og saft af 1 appelsin

skal og saft af ½ citron

150 g rørsukker el. brunt puddersukker

50 g alm. sukker

75 g smelte chokolade

½ l fløde

 

Æggeblommer, puddersukker, sukker, saft og skal af appelsin og citron røres sammen og piskes tykt og sejt med elpisker.

Chokoladen smeltes over vandbad og køles af.

Fløden piskes tyk, og chokoladen vendes i lidt efter lidt.

Til sidst vendes æggeskummet forsigtigt i.

Massen må gerne være lidt meleret.

Isen kommes i en skål eller form og sættes i fryseren minimum 3-4 timer.

Flyt den over i køleskabet 15-20 min. før den skal spises.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her